Δόθηκαν χθες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το διοικητικό συμβούλιο των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με σύνθημα «Μαζί μπορούμε».

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, Ελένη Ρωσσίδου, η τελετή έναρξης των αγώνων έχει οριστεί για την Κυριακή 26 Οκτωβρίου (16:00) στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας. «Η οργανωτική επιτροπή έχει προετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα με αποκορύφωμα τη μίνι συναυλία από τον Σταύρο Κωνσταντίνου. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 26 σχολές/ιδρύματα, 330 αθλητές, 80 προπονητές/συνοδοί και 60 εθελοντές».

Όπως ανέφερε η κ. Ρωσσίδου, οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Κύπρου είναι αναγνωρισμένοι από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως αθλητικός φορέας για άτομα με νοητική αναπηρία. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι δραστηριότητές του διεξάγονται με την εθελοντική προσφορά των μελών του. «Η φιλοσοφία των Special Olympics είναι να βοηθήσουν μέσα από τον αθλητισμό, στην ευρύτερή του έννοια. Με τη συμμετοχή τους, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και τον συντονισμό των κινήσεών τους στα μέτρα και στα όρια των δυνατοτήτων τους και ταυτόχρονα να αναπτύξουν τον αυτοσεβασμό, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, την υπερηφάνεια τους, τον αλληλοσεβασμό και την κοινωνικότητά τους».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου ανέφερε ότι προγραμματίζεται η συμμετοχή στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2015 στο Λος Άντζελες.

Εκ μέρους της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Λευκωσίας, Κώστας Αυγουστή, παρέδωσε στην κ. Ρωσσίδου επιταγή ύψους 10,000 ευρώ για κάλυψη των αγώνων.

Εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι αγώνες, παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Σούλλα Κολακίδου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Δήμος στέκεται δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την εκδήλωση δίνοντας χαρά σε αυτά τα παιδιά.